Prof Ed Reviewer: 100 Questions with Answer Key Part 2 (2022)

HomeProf. Ed ReviewersProf Ed Reviewer: 100 Questions with Answer Key Part 2

Prof. Ed Reviewers,

You can also download a printable copy of this, rightHEREfor free. Thank you and God bless.



101. Mr. Fernando, a Geography teacher, integrates the learning activities and materials with real life. In line with the principle of expanding environment her context should start with

a. projection into the future
b. adventures into outer space
c. local situations and community
d. lands and people beyond Philippine shores

102. When Ms. Narvaez selects activist and materials for her Social Studies lessons that stimulate curiosity and satisfy the need to know, which criterion is meet?

a. Criterion of organization
b. Criterion of authenticity
c. criterion of appropriateness
d. Criterion of interest

103. The Grade 6 Science teachers are engaged in panning the units for Science. Which of the following activities will not be engaged in by the group of teachers?

a. rearranging or adding lesson content to provide task-relevant prior knowledge
b. translating unit outcomes/objectives into specific lesson objective
c. classifying unit outcome/objectives at a higher level of behavior
d. breaking the lesson contents into chunks

104. Miss Tantengco is teaching a lesson on “sounds”. Assuming that no task-relevant prior knowledge is required , what should be the starting point of her lesson?

a. comprehension of principles
b. knowledge of principle
c. comprehension of concepts
d. knowledge of concepts

105. What is the primary reason why teacher should take a system perspective?

a. Lessons prepared will always be a part of something greater
b. Lesson plan is composed of interrelated parts of a system
c. Lesson plan is a part of the total school system
d. Lesson planning is a systematic process

106. Ms. Valenciano is using questions to initiate earning. Which of the following questions focus learner’s attention or a given topic or issue?

a. Will you read your assignment?
b. Mike is transferring to another school
c. When do energy requirement decrease?
d. What do you think will happen if I combine this two chemical?

107. In which of the following situations does a teacher formulate low level questions?

a. when learners need to analyze a situation
b. when he wants learner to draw inferences
c. when he wants his students to retrieve facts
d. when the learners need to establish relationship

108. During a cooking demonstration lesson. Mrs. Cojuangco asked this question: “Why don’t you pare the apple?’ What does this question express?”

a. A directive without implicit questions
b. Expresses command with implicit question
c. A command with an interrogative operation
d. Sounds like a question with an implicit command

109. Everytime Ms. Montalban introduces unit in Social Studies she always prepares five or six pivotal questions. What is the function of these questions in the whole instructional process?

a. Allows for deliberation
b. Fosters an active audience
c. Gives the lesson unit and coherence
d. Encourages students to think about the question

110. Which of the following high level questions ask the learner to understand certain stimuli before making any interpretation?

a. What connection does the chart show between the number of accidents and the frequency of holidays?
b. Describe in your words the scene which greeted the main character on his arrival airport
c. What are the three situations in which other questions would be appropriate?
d. Which of the following statement is most likely true?

111. Ms. Abelardo has been having discipline and management problems in her English class. What question tip may sustain the students’ attention?

a. Ask questions that contribute to continuous learning
b. Ask questioning that are memory testing
c. Ask questions that are stimulating
d. Ask questions that are sequential

112. Miss Reyes is using questions for instructional purposes. What characterizes best instructional questioning?

a. generally divergent
b. generally convergent
c. designed to elicit information from students
d. intended to get feedback on students learning

113. At the start of the school year, Ms. Oriondo attends first to matters pertinent to management task. What could have been her primary goal?

a. Increase the proportion of classroom time to constructive and productive activities
b. Increase the pupils’ interest in her daily instructional activities
c. Increase the effectiveness of her teaching strategies
d. Increase the quality of her teaching performance

114. Every morning it is routinely for Miss Canlas to arrange pupils’ chairs and tables appropriate for the lesson for today, check the safety of the room and materials and other similar activities that will promote an orderly and safety environment. She is exemplifying

a. content management c. context management
b. conduct management d. combination of A,B,C

115. How can Mrs. Nolasco best handle the routine of attendance taking upon entering the room?

a. Ask students to write their names on slips of paper and drop them in an “ Attendance Box”
b. ask students to turn their names from a pocket chart placed inside the room
c. ask a monitor to check and record orally the attendance by rows and tablets
d. call the roll as fast as possible before starting the day’s lesson.

116. Whenever Ms. Sanchez gives statements such as, Do you think you can do that again?” and “ Can you try as hard tomorrow?”, she is rendering:

a. Feedback progress c. motivated challenge
b. consequential reward d. praise statement

117. Mrs. Medina, a Grade Vi teacher, is faced with problem of gender bias in assigning work task. Everytime she would request for volunteers she would received remarks such as “those are boy’s task or girl’s task.” A boy never got to dust the desk because dusting is a girl’s task or a girl did not empty the waste can because that was reserved for boys. Those gender-biased stereotypes simply no longer exists even in the curriculum of the elementary schools. Which is the key criterion that should guide Mrs. Medina to avoid gender bias in assigning work task?

a. Ability of the individual whether male or female to compete the ask
b. No criterion is needed both boys and girls can be assigned any task
c. Alternated opposite gender task assignment
d. Intellectual and physical demands of task

118. For quite sometime, Liezl habitually says “no” to work assigned to her by the teacher. Which of the following is a questionable technique in handling Liezl who refuses school work?

a. Focus on situations where the pupil shows an interest
b. Treat all pupils who refuse to any work equally
c. Reduce criteria for the correctness of a task
d. Immediately confront the pupil concerned

119. Mrs. Pabalan wanted to establish control on the very first day. Which action is imperative for her to take/

a. Give only compliments and no scolding or correcting pupils
b. Establish yourself immediately as the supreme commander
c. Give a long assignment top command respect
d. Be in room when the pupils arrive

120. It has been a routine for Ms. De Belen the first fifteen minutes collecting materials from students. What is the primary reason why this practice should not be established?

a. Students have the habit of packing up their things and shutting down their minds at the beginning of the class
b. Students are likely to remember things that occur past beyond the middle of a learning sequence
c. Students are potentially most alert and receptive to instruction when the new activity is begun
d. Students are likely least task-oriented at the first few minutes of a class session

121. Miss Rivera is busy developing a cluster of concepts on matter. She notices Dave busily making several paper airplanes. Which of the following is the best way of handling Dave’s misbehavior?

a. Continue teaching but make your way to Dave. Without a word place a ready note card “It seems you are disturbing the class. Please stop right now. return card after class.”
b. Stop the less. Tell the class to look at Dave and observe what he is doing. Let them comment on what they observe
c. Call Dave to bring all the paper airplanes and ask him to discuss the importance of airplanes in the modern age
d. Ask difficult questions and call Dave to answer them in succession

122. Mrs. Estrada prefers to use low profile classroom control like eye contact and hand gesture to high profile from like. “Stop walking around, settle down and get to work.” Which of the following justifies Mrs. Estrada’s action?

a. Low profile form of control is simple and time saving
b. Low profile form of control minimizes teachers visibility
c. Low profile from of control directs attention of the class to target pupils
d. Low profile form of control has low probability of its distracting other members of the class

123. Mrs. Cortez is bothered by many pupils who are off tasks during her demonstration of a science process. Which of the following intervention is most effective?

a. Eye contact c. Asking an answer
b. Touch/Gesture d. Questioning consistently

124. Mrs. Santillan has caught several students peeking at their notebook during an examination. What should be the initial action on her part?

a. Confirm the dishonesty and send the pupils caught cheating to the principal’s office
b. Call class attention to the cheating committed by pupils
c. Announce disapproval of the pupils’ behavior
d. Take the pleasure of the pupils

125. Pauline inspite of her I.Q, has been getting low grades and performing poorly in almost all the academic subjects. Her father went to see her teacher, what is the best way to manage the situation?

a. Tell Paulin’s father a solution by which she can be helped to improve her performance
b. Tell Pauline’s father that he should not complain because you computed her grades objectively
c. Direct Pauline’s father to complain to the principal
d. Advice Pauline’s father to get a tutor for her

126. At the end of the periodical examination, Mrs. Gonzales administered a summative test in Filipino. After scoring the test papers she assigned grades to each test score such as 95,90,85 etc. What process did Mrs. Gonzales use?

a. Ranking c. Computation
b. Measurement d. Evaluation

127. Which measure of central tendency is usually affected by extreme scores?

a. Mode c. Median
b. Mean d. Quartile

128. The graduating students need information regarding future occupation where they will most likely succeed. What kind of test will the guidance counselor administer?

a. Survey test c. Aptitude test
b. Achievement test d. Attitude test

129. In Sta. Teresita Barangay High School, majority of the students who got very high scores in the entrance examination got very low grade point averages at the end of the year. What type of validity does the examination lack?

a. content c. construct
b. predictive d. concurrent

130. Which will you least use as measure of central tendency?

a. Median c. Mode
b. Mean d. Arithmetic Mean

131. In terms if its given difficulty and discrimination indices, which item should be rejected?

a. Difficulty index.21 and discrimination index .24
b. Difficulty index.25 and discrimination index .30
c. Difficulty index .70 and discrimination index .65
d. Difficulty index .16 and discrimination index .15

132. Janice in Grade Vi has a percentile rank of 90 in achievement test in language. This mean that ________

a. The scores Janice’s obtained was as high as the scores made by 90% of the pupils to whom the test was give
b. Eighty-nine pupils obtained scores lower than what Janice obtained
c. 90 percent of the sixth graders obtained scores higher than Janice
d. In the class of 100 sixth graders Janice is 90th from the top

133. What is the first and perhaps the most important step which a teacher should take in constructing a test?

a. Know the objectives
b. Look over the old test questions
c. Prepare the table of specification
d. Write the preliminary draft of the test

134. Mr. Villamin graded the essay question of his class in Literature. What procedure could he use to reduce the subjectivity of the essay examination?

a. Correct the papers of the bright pupils first to establish the highest score possible
b. Grade the paper twice and get the average of two grading
c. Grade all of one paper before going on the next
d. Ask another teacher to grade the paper

135. Miss Nava is constructing a 100 test items for the fourth grading period in Mathematics. How many items should she have in the preliminary draft?

a. 125 to 150 items
b. 150 to 200 items
c. 110 to 125 items
d. 200 to 250 items

136. What percent of the cases in a set of measure lie before the third quartile of Q3?

a. 25% b. 50% c. 755 d. 65%

137. Which is not an example of research?

a. Preparation of a project report in Science
b. A survey of the survey habits of BEED Freshman students
c. Development and validation of learning modules on Statistics
d. A study of the effect of the level of aspiration on achievement of prospective teachers

138. A teacher-researcher wanted to know the attitude of college students toward the school uniform. She stood by the canteen door at lunch tine and asked every fifth student who came for lunch. What sample did she used?

a. Biased c. Random sample
b. Fixed sample d. Uneven sample

139. Why should guidance be an integral party of the school program?

a. Learners and confronted with present day realities and challenges which they themselves cannot handle
b. Learners need to be guided so that they may become useful members of the society
c. Learners need to help in their personal and academic problems
d. Learners are still young to be left to themselves

140. Being part of the total guidance program, the first task of the classroom teacher is to

a. exemplify a high level of personal adjustment and self-actualization
b. foster the development of positive attitudes
c. know and understand the student
d. be warm to each other

141. Michelle has been reported buy her teacher to be habitual absentee and consequently a poor achiever in the class. What initial step should she take?

a. Report her to the discipline officer for appropriate action
b. Talk with her and encourage her to unload her problems
c. Recommend her to transfer to another school
d. Call her parents to a case conference

142. There are indications that Shaina is an autistic child, What should Mrs. Abella her teacher, do to help her?

a. Recommend a tutor for Shaina
b. Tell her parents to transfer her to another school
c. Ask Shaina to stay to stay and give her extra care and attention
d. Advise her parents to take her to a specialist for diagnosis

143. Ms. Revilla, a classroom teacher is aware that she is also expected to perform guidance function. She has been helping her pupils in their personal and academic problems. What must do if there are cases which she finds difficulty to handle?


a. Refer them to the guidance counselor who has the professional competence to handle such cases
b. Try to solve them. There are practical solutions to every problem
c. Bring them to the attention of the school principal
d. make referrals to outside agencies

144. For quite some time, Joseph, a Grade VI pupil has been displaying unusual behaviors which have adversely affected his performance. How may Ms. Ramos, his teacher, best given the necessary help?

a. seek the advise of child psychologist
b. Refer the pupil to a psychiatrist
c. Arrange for a case conference
d. Conduct a case study

145. Margaret, a Grade V pupil, can hardly expressed her inner feelings to the guidance counselor. What guidance technique may be utilized so that she may unload herself and be given the necessary help/

a. personality test
b. projective technique
c. sociometric test
d. autobiography

146. At the beginning of the school year, Ms. Mina wants to acquaint herself with the personal background of her Grade VI pupils particularly their needs, interest and characteristics. what is the most practical thing that she must do?

a. Give them a series of psychological test
b. Ask them to fill up personal data sheets
c. Send a questionnaire to their parents
d. Interview them one by one

147. What is the focus of developmental guidance?

a. Developing the varied interest, abilities and needs of students, individually and collectively
b. providing students with ample opportunities to develop their innate talents
c. Identify students with personality and behavior problems
d. Facilitating the total development of the students

148. Charlene, a graduating high school student is confused about what course to take in college. She seems to be torn between teaching and accountancy. How would you help her?

a. Persuade her to follow your step as a teacher
b. Tell her to heed the advise of her parent
c. Refer her to a college guidance counselor
d. Ask her to take an aptitude test

149. Valerie’s parents often times complains about her low grades in the report card. Despite the explanations of her teachers, Mr. and Mrs. Cariño insist that Valeria deserves higher ratings. What is the proper thing for her teacher to do?

a. Change Valerie’s grade to pleased her parents
b. Request the principal to talk with Valerie’s parents
c. Show to the parents the actual computation of Valerie’s grade
d. Ignore Valerie’s parents. The would not listen to explanations anyway

150. Mrs. Serna administered a sociometric test to her class. The sociogram reveals that three students have formed an “island” in the class. What is the best thing for Mrs. Serna to do?

a. Ignore the result of the sociogram
b. Let the thee students be together all the time
c. Discourage them form being together in every class activity
d. Introduce activities where they can join other members of the group.

151. Sheryl, a freshman education student, was asked by his professor to describe education accurately. Which of the following statement will Sheryll most likely choose?

a. Synonymous to formal schooling
b. Growth resulting from academic study
c. Acquired basically through the teacher
d. A process of individual growth and social development

152. Mis Diegor has been rated as a very effective teacher in disseminating current information in her Social Studies Class. Which intellectual trait does Miss Diegor manifest?

a. Widely read c. Tolerance
b. Intellectual honesty d. Well groomed

153. Miss Victoria considers herself a pioneer in the world ideas. What would be her relevant task?

a. Establish instructional goal
b. Establish standards of behavior
c. Lead children to inquire about their environment
d. Articulate social, political and economic traditions

154. Miss Sales is a newly appointed teacher. The principal handed her a copy of the Professional Code of Ethics. What could have been the motive of the principal?

a. Give her a set of rules and regulation to observe in school
b. Familiarize her with the generally accepted customs of right living in the Philippine practice of profession
c. Make her aware of the principles and rules prescribed under the authority of the state
d. make her aware of the principles and rules prescribed under the authority of the state

155. As a teacher, which of the following actions would you judge as unprofessional?

a. Engaging in gainful employment
b. Seeking position known to be vacant
c. Giving due notice in case of absence
d. Taking professional matter directly to the highest authority

156. Miss Delgado is a newly appointed teacher. The principal advised her to avoid any conduct which discredits the teaching profession. Which of the following action is permissible in the teaching profession?

a. Writing anonymous letters
b. Assigning underserved grades
c. Joining social drinking and gambling session
d. Revealing confidential information to authorities concerned

157. Which statement is NOT regarded as a social value of education/

a. Education furthers community health
b. Education promotes wholesome family life
c. Education orders and humanizes economic life
d. Education refines human sentiments and feelings

158. In education as agent of modernization the curriculum tends to focus on well defined orientation. In this sociological views, which describes best the curriculum?

a. future-oriented c. present-oriented
b. past oriented d. tradition oriented

159. The function of schooling is determined largely by the generally accepted social conception of education. What is the function of the curriculum in a school that regards education as cultural transmission?

a. Remove social status stratification
b. Break boundaries between social classes
c. Unify the elements of various social classes
d. Maintain boundaries of structure between social classes

160. Rachelle brings of her books to school because she wants to please the teacher and get good grades. To which of the following levels of morality according to Kohlberg does she belong?

a. Conventional
b. Preconventional
c. Postconventional
d. Either preconventional or conventional

161. Teacher Cleo observed that the preschool children have generally short attention and interest span. What kind pf class activities should select for them?

a. short, varied and interesting
b. challenging and interesting
c. both easy and difficult
d. long but interesting

162. Long before the start of every school year, teacher Faith has already started developing her own comprehensive plan based on the recommended curriculum. Which explains best Teacher Faith’s action in relation to the curriculum?

a. Planning personalizes the curriculum making it her own
b. Planning is entirely dependent on he approved curriculum
c. Planning “screened” possible difference between the curriculum plan and the implementation process

163. Education during this period was essentially intellectual discipline based on rational arguments. This points to_________

a. Feudalistic education c. Scholastic education
b. Saracenic education d. Monastic education

164. Which of the following is NOT provided in the Education Act of 1940?

a. The national support of elementary education
b. The double-single plan in the elementary schools
c. The six year elementary course
d. Vocational education in the public schools

165. The primary objective in the regionalization of the educational system is to__________

a. encourage the undertaking of language researches in various regions
b. take into account local needs and condition and encourage local development planning
c. et assurance that all educational policies and implemented nationwide
d. promote quality education at all levels and in all communities of the country

166. Dewey’s philosophy stresses the development of an individual capable of reflective thinking, specifically that of being able to solve the problem he faces individually or collectively. This is___________

a. rationalism c. developmentalism
b. experimentation d. disciplinism

167. Identical twins are more alike in intelligence that are fraternal twins. This facts indicates that __________

a. environment affects both fraternal and identical twins
b. intelligence is determined partly by prenatal nutrition
c. heredity has a part in determining intelligence
d. intelligence hinges on physical structure

168. Much of today’s classroom practices are influenced by Skinner’s operant conditioning which stresses on _________

a. involuntary response to a stimulus
b. progression of subordinate learning
c. connection between stimulus and response
d. reinforcement of correct response

169. Early childhood is characterized by educators as a period of morality buy constraint. This means that children in this stage consider teachers and parents as___________

a. authorities and models
b. counselors and advisers
c. peers and playmates
d. facilitators and supervisor

170. Because learning increases directly in proportion to the extent to which the learner is wholly bound up in his task, the teacher should give lessons that______

a. are fictitious to appeal to their imagination
b. have significance and worth to the child
c. are easy to comprehend
d. portray complex ideas

171. Which of the following corresponds to Kohlberg’s post-conventional or principal level of moral development?

a. Right action consists of what instrumental satisfies one’s own needs
b. right action is defined buy the decision of conscience in accordance with self-chosen
c. Good behavior is based on the physical consequences of action
d. Good behavior is that which pleases or helps others or is approved by them

172. According to the Constitution, the State is required to establish and maintain free public and compulsory education in the—

a. elementary level only
b. secondary level only
c. secondary and tertiary levels
d. elementary and secondary levels

173. The recognition of teachers as persons in authority was conferred to them during the __________

a. Spanish rule
b. Japanese regime
c. American rule
d. Commonwealth government

174. The relationship between education and culture tends to by cyclical. This means that_______

a. the school is shaped by culture and culture in turn is influenced by the school
b. the school function primarily as a transmitter of culture and is a change agent
c. the school is transmitted by the school system and the classroom is the place where transmission takes place

175. Teachers should bear in mind that the period of greatest mental development is from ____

a. 3 to 6 years c. 6 to 9 years
b. 9 to 12 years d. 12 to 15 years

176. Which patterns of development closely parallel to the pattern for speech development?

a. Emotional and moral c. Intellectual and motor
b. Intellectual and moral d. Emotional and motor

177. Democracy from the Christian perspective is viewed as________

a. equal education for men and women
b. education controlled by the state
c. education subsidized by the state
d. education of all human beings without distinction of sex, age, race, rank, social economic or political status

178. The Athenian ideal of education was the formation of a cultural soul in a graceful and symmetrical body. This is achieved by_______

a. Using the seven liberal arts
b. putting the emphasis on physical education
c. a well balanced development of mind, body and soul
d. adopting the philosophy “Know thyself”

179. Computers are now widely used in many aspects of society including in education. Why are some school slow in accepting the accepting the use of computer?

a. Competently trained teachers are few
b. The cost of hardware is high
c. Programs needed to run the computer are not available
d. all of these

180. A child learns the world FLOWER before he can name Sampaguita, Gumamela and Camia because development_________

a. is cephalocaudal in nature
b. proceeds from general to specific
c. follows a pattern
d. is a continuous process

181. Why is indoctrinating the child by making decisions for him dangerous?

a. It will confuse him
b. It will develop in him negative attitudes
c. It will thwart his personality
d. It will make him dependent

182. The cognitive process refers to the realization that even if things change in physical appearance, certain attributes are constant. This is________

a. reservation c. integration
b. construction d. conservation

183. The second basic principle of development states that the rate of the development is unique to each individual. Educators aptly termed this as the principle of

a. dynamic change
b. variation
c. individual differences
d. uniqueness

184. Teacher A is directed to pass an undeserving student with a death threat. Which advice will a hedonist give?

a. Pass the student. Why suffer the threat?
b. Don't pass him. You surely will not like someone to give you a death threat in order to pass.
c. Don't pass him. Live by your principle of justice. You will get reward, if not in this life, in the next!
d. Pass the student. That will be of use to the student, his parents and you.

185. History books used in schools are replete with events portraying defeats and weaknesses of the Filipino as a people. How should you tackle them in the classroom?

a. Present them and express your feelings of shame.
b. Present facts and use them as means in inspiring your class to learn from them.
c. Present them and blame those people responsible or those who have contributed.
d. Present them as they are presented, and tell the class to accept reality.

186. If you agree with Rizal on how you can contribute to our nation's redemption, which should you work for?

a. Opening our doors to foreign influence
b. Upgrading the quality of the Filipino through education
c. Stabilizing the political situation
d. Gaining economic recovery

187. Rights and duties are correlative. This means that __________.

a. rights and duties regulate the relationship of men in society
b. rights and duties arise from natural law
c. each right carries with it one or several corresponding duties
d. rights and duties ultimately come from God

188. A teacher who equates authority with power does NOT __________.

a. shame
b. develop self-respect in every pupil
c. retaliate
d. intimidate

189. Which is a true foundation of the social order?

a. Obedient citizenry
b. The reciprocation of rights and duties
c. Strong political leadership
d. Equitable distribution of wealth

190. In what way can teachers uphold the highest possible standards of quality education?

a. By continually improving themselves personally and professionally
b. By wearing expensive clothes to change people's poor perception of teachers
c. By working out undeserved promotions
d. By putting down other professions to lift the status of teaching

191. A teacher/student is held responsible for his actions because s/he __________.

a. has instincts c. has a choice
b. is mature d. has reason

192. The typical autocratic teacher consistently does the following EXCEPT

a. encouraging students. c. ridiculing students.
b. shaming students. d. intimidating students.

193. What should you do if a parent who is concerned about a grade his child received compared to another student's grade, demands to see both students' grades?

a. Refuse to show either record.
b. Show both records to him.
c. Refuse to show any record without expressing permission from principal.
d. Show only his child's records.

194. Teacher Q does not want Teacher B to be promoted and so writes an anonymous letter against Teacher B accusing her of fabricated lies Teacher Q mails this anonymous letter to the Schools Division Superintendent. What should Teacher Q do if she has to act professionally?

a. Submit a signed justifiable criticism against Teacher B, if there is any.
b. Go straight to the Schools Division Superintendent and gives criticism verbally.
c. Hire a group to distribute poison letters against Teacher B for information dissemination.
d. Instigate student activists to read poison letters over the microphone.

195. Teachers often complain of numerous non-teaching assignments that adversely, affect their teaching. Does this mean that teachers must be preoccupied only with teaching?

a. Yes, if they are given other assignments, justice demands that they be properly compensated.
b. Yes, because other community leaders, not teachers, are tasked to leading community activities
c. NO, because every teacher is expected to provide leadership and initiative in activities for betterment of communities.
d. Yes, because teaching is enough full time job.

196. In a study conducted, the pupils were asked which nationality they preferred, if given a choice. Majority of the pupils wanted to be Americans. In this case, in which obligation relative to the state, do schools seem to be failing? In their obligation to __________.

a. respect for all duly constituted authorities
b. promote national pride
c. promote obedience to the laws of the state
d. instill allegiance to the Constitution

197. In the Preamble of the Code of Ethics of Professional Teachers, which is NOT said of teachers?

a. LET passers
b. Duly licensed professionals
c. Possess dignity and reputation
d. With high-moral values as well as technical and professional competence

198. Teacher H and Teacher I are rivals for promotion. To gain the favor of the promotional staff, Teacher I offers her beach resort for free for members of the promotional staff before the ranking. As one of the contenders for promotion, is this becoming of her to do?

a. Yes. This will be professional growth for the promotional staff.
b. No. This may exert undue influence ori the members of the promotional staff and so may fail to promote someone on the basis of merit.
c. Yes. The rare invitation will certainly be welcomed by an overworked promotional staff.
d. Yes. There's nothing wrong with sharing one's blessings.

199. Each teacher is said to be a trustee of the cultural and educational heritage of the nation and is, under obligation to transmit to learners such heritage. Which practice makes him fulfill such obligation?

a. Use the latest instructional technology.
b. Observe continuing professional education.
c. Use interactive teaching strategies.
d. Study the life of Filipino heroes.

200. Teacher F is newly converted to a religion. Deeply convinced of his new found religion, he starts Monday classes by attacking one religion and convinces his pupils to attend their religious services on Sundays. Is this in accordance with the Code of Ethics of ¬Professional Teachers?

a. Yes. What he does is values education.
b. No. A teacher should not use his position to proselyte others.
c. Yes. In the name of academic freedom, a teacher can decide what to teach.
d. Yes. What he does strengthens values education.

101. c
102. d
103. a
104. d
105. d
106. d
107. c
108. d
109. c
110. a
111. c
112. c
113. a
114. c
115. b
116. c
117. b
118. a
119. b
120. a
121. c
122. d
123. d
124. c
125. a
126. b
127. b
128. c
129. b
130. c
131. d
132. b
133. a
134. b
135. c
136. c
137. a
138. c
139. b
140. c
141. d
142. d
143. a
144. b
145. b
146. b
147. a
148. d
149. c
150. d
151. d
152. a
153. c
154. c
155. d
156. d
157. d
158. a
159. c
160. b
161. a
162. d
163. c
164. d
165. d
166. b
167. c
168. d
169. a
170. b
171. d
172. d
173. d
174. d
175. b
176. a
177. d
178. c
179. b
180. b
181. d
182. c
183. c
184. b
185. b
186. b
187. c
188. b
189. b
190. a
191. c
192. a
193. b
194. a
195. c
196. b
197. a
198. b
199. d
200. b


Tags# Prof. Ed Reviewers

Please read before you download!!!

All of the available reviewers are just being compiled for general information and dissemination. We do not claim ownership of the available reviewers. Furthermore, we do not make any warranty with regards to reliability and accuracy of the information. We just aim to help you with your quest to pass the Licensure Examination for Teachers. Lastly, all of the available downloads are for FREE. Thank you.

Prof. Ed Reviewers

ByAdmin

Mga etiketa:Prof. Ed Reviewers

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 10/11/2022

Views: 6023

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.